HOE WERKT het kompas?

 

Inschrijven

U kunt zich registreren door op de LOGIN-button te klikken in de menubalk. Hier kunt u als gebruiker een account aanmaken. In het registratieformulier wordt gevraagd of u bij een gemeente of andere organisatie werkt. 


Aan medewerkers van gemeenten wordt gevraagd de betreffende gemeente aan te klikken in het keuzemenu en ook uw persoonlijk emailadres van de gemeente te gebruiken bij de registratie. De eerste gebruiker van die gemeenten wordt vervolgens hoofdgebruiker van de betreffende gemeente of instantie en kan -  door leden uit te nodigen en toe te voegen -  een team samenstellen. Vervolgens kunt u eenvoudig informatie en aantekeningen uit Het Kompas met collega’s delen, uiteraard alleen wanneer zij de emailnotificatie hebben geactiveerd.


 

Indeling Kompas

 

 

Het Kompas bestaat uit drie delen: Wat, Hoe, Met Wie. Elk deel bestaat vervolgens uit hoofdstukken A1, A2 tot en met C4.  Op de homepagina het voorwoord en inleiding bij elk deel. De hoofstukken zijn vervolgens onderverdeeld in kaarten, zoals bv A1.1. Elk hoofdstuk sluit af met Actiepunten en een overzicht met links naar Verdiepende Informatie. In het menu onderaan vindt u een overzicht met een aantal algemene links. Het overzicht van het Kompas vind je hier.


 

Afvinken

 


U kunt elke kaart, elk hoofdstuk dat u heeft afgerond, afvinken. In het navigatiemenu aan de linkerzijde kunt u vervolgens zien – de kaarten veranderen van de kleur – waar precies u bent gebleven.


 

Aantekeningen

 


Door op ‘Aantekeningen’ (rechts boven in de kaart) te klikken kunt u  aantekeningen toevoegen en delen met collega’s. Bij elke aantekening kunt het onderwerp aangeven. Aantekeningen kunnen ook gesloten worden. Door op de spraakballon te drukken in de menubalk (rechts), ziet u een overzicht van alle aantekeningen.


 

Delen en downloaden

 


De kaarten kunnen – door het indexnummer links bovenin de kaart te kopiëren – direct worden gemaild. Uw collega ontvangt dan een mail met een link naar desbetreffende kaart. Ook kan elk deel en elke kaart afzonderlijk worden opgeslagen als Word-document. 


 

Vragen

 


Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking over het Kompas dan staat onder elke kaart een ‘vraag-button’, de vragen zullen vervolgens door de mensenhandelexperts van de VNG worden beantwoord. Heeft u een technische vraag over Het KOMPAS dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk, zie de menubalk onderin.

 


 

Wat is het Kompas / Hoe werkt het KompasVoor wie is het Kompas / FAQ

 


 

 

naar Kompas